Turski mediji bruje garderobi KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

201

Nedavno je predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović bila u službenoj posjeti Turskoj gdje je imala susrete sa predsjednikom Turske Redžepom Erdoganom i drugim visokim zvaničnicima ove zemlje. Glavni razlog njene posjete je bilo unapređenje odnosa između ove dvije zemlje, kao i situacija u BiH, odnosno o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Kako su zajednički zaključili, Hrvati su jedan od tri konstitutivna naroda u BiH  i da trebaju da imaju jednaka prava kao i druga dva naroda. Kolinda je izrazila svoju zahvalnost za izuzetan doček koji su joj priredili, kao i za uspješne razgovore koje su vodili

Naravno da je njena posjeta privukla pažnju turskih medija koji su o njoj izvještavali, ali pored politike i dogovora koji su dva predsjednika postigli, njihovu pažnju je privukao i stajling hrvatske predsjednice.

Kolinda je na sastanak sa Erdoganom obukla jako uski komplet koji je vidljivo pokazivao sve njene obline,. Turska javnost je bila iznenađena njenim izgledom, a neki mediji su pisali da se njihov predsjednik dobro držao i da je uspio mirno da stoji pored takve žene.

loading...