Ako Vam noge smrde, ovo nedostaje Vašem organizmu

322

Svako od nas ima svoj specifičan miris koji je povezan sa našom kožom i žlijezdama. Taj miris je normalan i prirodan i za druge ljude, sem u slučajevima kada je tako neugodan da bukvalno svi mršte nos u Vašoj blizini. Taj neugodan miris se naročito osjeti na nogama, vjerovatno ste doživjeli da kada neka osoba skine obuću, osjeti se neprijatan smrad koji ne možete ignorisati.

Ovaj problem sa smradom nogu ima dosta ljudi i ma koliko održavali higijenu, taj smrad ne nestaje. Mnogi koji radni dan provode u obući, čim dođu kući skidaju čarape na pranje i peru i noge, ali se ovaj problem sa smradom svejedno javlja svakodnevno.

Ipak, riješenje postoji. Dokazano je da jak i neugodan miris nogu dolazi zbog nedostatka određenih minerala i vitamina u organizmu, a glavni od njih je cink. Ključno je da promjenite način svoje ishrane i da je obogatite namirnicama koje su bogate cinkom.

Naravno, o higijeni je suvišno i pričati. Noge treba redovno prati jer će se u suprotnom razviti bakterije i gljivice koje pospješuju smrad.

 

loading...