Trikovi sa sodom bikarbonom koje svi trebaju znati

149

Ovaj jednostavni proizvod je svima dostupan i sigurni smo da ga svako u kući ima. Pored toga što je koristan u domaćinstvu, koristan je i za druge stvari. Mi smo Vam spremili listu stvari za šta još možete da koristite sodu bikarbonu.

Prirodni dezodorans

Ona je odlična zamjena za dezodorans. Vodi se rasprava o dezodoransu koji šteti našem tijelu, pa trebali biste znati da je soda bikarbona alternativna. Možete je pomiješati sa nekoliko kapi esencijalnog ulja po Vašem izboru, a nakon toga rastvorite u vodi, ili sipajte u sprej bocu.

Kosa

Pomoći će Vam što se tiče rasta kose, a koristiti ćete plastičnu flašu gdje ćete pomiješati sodu i vodu u odnostu 1:3. Količina također može varirati prema dužini kose, a zbog toga ako imate dužu kosu, onda možete pomiješati 3 kašike sode sa 9 kašika vode. Smjesu možete staviti na vlažnu ili suhu kosu da djeluje tri minute. Kada to prođe, onda isperite kosu sa toplom vodom i pomiješajte jedan dio jabukovog sirćeta sa četiri dijela vode. Nakon toga ćete ubaciti malo esencijalnog ulja kako bi imalo ljepši miris i ponovo isperite Vašu kosu. Nakon nekoliko tretmana ćete primjetiti da Vam kosa brže raste.

 

loading...