PISMO ZLOSTAVLJANE ŽENE – obavezno pročitati!

83

U poslednje vrijeme se u javnosti sve više priča o zlostavljanju u porodici, jer niko nije pošteđen. Nedavni slučaj Nataše Bekvalac je pokazao da žena može biti i poznata i uspješna, i opet biti žrtva. Nebrojeno mnogo anonomnih žena proživljava strahote svaki dan, ali o tome iz straha i od sramote ne priča nikome. Na društvenim mrežama se pojavila priča jedne takve žene koju bi svako trebao pročitati.

„Šta god da ste, pjevačica, profesorica, doktorica, frizerka, domaćica, sa kućom punom pomoćnica i dadilja ili potpuno sama, onog trena kada prvi put dobijete udarac od nekog koga najviše volite, kome neizmjerno vjerujete, i ko treba da bude tu za vas, vi postajete jedno veliko NIŠTA , dim , prašina. Nema vas više.

A još ste ranjiviji, kada vam se još uvijek vidi stomak od porođaja, kada posljednje strpljenje i energiju trošite na to da bebicu ubjedite da sisa kako treba, dok  ona plače, vi ne znate zašto a trudite se da je smrite, onda ništa ne  može da sakupi vaše srce. Ono je puklo i  raspada se. Ništa ne možete da poduzmete da bi vam bilo lakše.

I jeste, napravila  sam grešku , strašno sam pogriješila, ali sa tom greškom ću  živjeti cijeli život. Ja i moje dijete, niko drugi. Bilo je trenutaka kad sam htjela da mu se vratim, ali sve što bi me poslije sačekalo bilo bi samo još teže. Ipak nisam to učinila . Nastavila sam dalje, još hrabrija, jača, ponekad nadljudski jaka,ali ponosna , ne i srećnija. Tu sreće nema ,samo  sam birala manje zlo.“

loading...