Najluđi oglas za posao ikad! Pogledajte koje uslove trebate ispuniti da postanete BERAČ MALINA

150

Nedavno se u Srbiji pojavio oglas koji je na internetu privukao veliku pažnju. Mnogi pretpostavljaju da se radi o šali, ali ima i onih koji vjeruju da je onaj ko je dao oglas sasvim ozbiljan jer se ovdje i za posao čistačice traži fakultet.

Uskoro će berba malina biti u punom jeku i kao i uvijek nedostaje radna snaga koja će obrati maline. Dnevnice su dosta  visoke, ali je berače teško naći. Ovaj posao može da obavlja svaka zdrava osoba kojoj nije težak fizički rad i koja ima strpljenja i volje.

Nekom je ovo dalo ideju da postavi šaljivi oglas na društvene mreže za posao berača malina u kojem su postavljeni nevjerovatni uslovi koje kandidat za ovaj posao mora da ispuni. Oglas je parodija na sve ostale oglase za bilo koji posao u kojima se traži da imate sve moguće kvalifikacije, a za poso koji budete obavljali ćete dobiti mizernu platu.

Uglavnom u oglasu o kojem pišemo se traži da budući berač malina ima:

završen fakultet, vozačka C kategorije, konverzacijski nivo engleskog jezika, poznavanje rada na računaru, maksimum 23 godine starosti, minimum 5 godina iskustva (i barem tri u berbi), uverenje da niste osuđivani i da se protiv vas ne vodi krivični postupak, poznavanje osnova gajbologije (nauka o slaganju gajbi), izražen periferni vid (da ne preskačete).

loading...