Preporodite organizam ovim domaćim losionom. Otklanja bolove, hidratizira kožu i još mnogo toga

22

Počinje vrijeme godišnjih odmora i trebamo pripremiti tijelo za sunce i nesnosne vrućine. Prije samog ljeta, najveći problem ljudima predstavljaju bolovi u kostima i mišićima, što je posljedica iznenadnog povećanja aktivnosti nakon zimskog perioda. Drugi problem koji često imamo je suha koža zbog pretjeranog znojenja i uticaja UV zračenja.

Poznato je da je jedan od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu magnezijum koji omogućava ćelijama da funkcionišu.Od svih hemijskih procesa koji se odvijaju u našem organizmu, njih preko 300 ne bi bilo moguće da nema magnezijuma. Zato ga treba svakodnevno unositi u dovoljnim količinama.

Jedno od najboljih riješenja za siguran unos magnezija je losion ili ulje koje možete sami napraviti. Sve što je potrebno je :

3 kašike kipuće vode

pola kašičice magnezijum hlorida

Dobijenom smjesom mažite tijelo svakodnevno jer kroz kožu magnezij najprije dospije u organizam. Zahvaljujući njemu popravlja se zdravlje kostiju, podiže energija, poboljšava apsorpcija vitamina D, rane brže zarastaju, ublažava upale, pojačava cirkulaciju i snižava rizik od dijabetesa.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

loading...