Ako ste gurman, evo par savjeta iz Italijanske kuhinje !

19

Prelivi za tjesteninu

Tjestenina je jedan od glavnih sastojaka svakog obroka i Italijanke nikada ne prestaju da je jedu. Tjestenina nije loša kada se spremi sa prelivima koji su zdravi, što kod nas nije slučaj. Spremite lagane i niskokalorične prelive koji će unaprijediti ukus tjestenini, ali koji neće izazvati nakupljanje masnih naslaga.

Baka – glavni “informator”

Naše bake imaju dovoljno kulinarskog znanja, da bi mogle da naprave najbolji kuhar na svijetu. Upitajte svoju baku kako se šta sprema i kako da odaberete najbolje namirnice. Na ovaj način ćete naučiti mnogo tradicionalnih načina za kuhanje koji su dosta ukusniji i zdraviji od modernih. Jedino što treba da izbjegavate jeste jaka zaprška i dosta ulja sa kojim naše bake vole da začine hranu koju spremaju.

Veličina porcije je bitna

Iako ne skrivaju ljubav prema tjestenini, sirevima i drugim ukusnim ali “nezdravim” namirnicama, morate priznati da Italijanke izgledaju mnogo dobro, a sve zbog kontrole porcija. Jedna porcija tjestenine iznosi između 75 i 80g, dok mnoge dame iz drugih zemalja prave obroke od čak 180g.

Međuobroci ne postoje

Užine i sitne grickalice koje se uglavnom podvlače svima nama u toku dana, najviše su zaslužne za višak kilograma i masne naslage. Italijanke vole da odvoje dovoljno vremena za jedan obrok, tako da užine ne postoje.

loading...