Morska voda je dobra za kožu, a pogledajte i kako !

40

Morska voda blagotvorna je za vašu kožu. Zato odmor shvatite i kao poseban spa tretman i iz mora izvucite najbolje za sebe. Ukoliko možda ne idete na more, napravite morsku klimu u vašem kupatilu i podarite koži njegu.

MORSKA VODA

Morska voda djeluje kao stimulator i aktivator metabolizma ćelija. Osim toga, morska voda djeluje antiseptički, steže i tonizira kožu, dok mineralne materije iz mora pomažu da se normalizuje vitalna energija našeg organizma. Nakon kupanja u moru koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani. To je zato što je morska voda pravi ljekoviti eliksir, zbog čega se pročišćena i prerađena uveliko koristi u preparatima za njegu kože, ali i lječenje sluzokože disajnih puteva.

Slana voda lakše prodire u kožu i sluzokožu, a s njom i vrijedni sastojci, kao što su mineri i elemenata u tragovima koji su potrebni za osnovne biohemijske procese, neophodne za ravnotežu.

 NAPRAVITE MORE KOD KUĆE

U nedostatku mora, sami možemo da napravimo kupke sa morkom solju (šolja soli na litar vode), a temperatura vode treba da bude naša temperatura tela. U ovakvoj kupki možemo da ostanemo15 minuta, potom da se istuširamo običnom vodom i nanesemo neki od preparata na bazi termalnih voda. Ukoliko nemamo uslove ili vremena za kupku cijelog tijela, veoma će nam pomoći da napravimo kupku za stopala.

 

loading...