Opekotine od sunčanja pomoću ove metode nestaju za pola sata! (FOTO)

87
Amerikanka Sindi Alen-Stjuart koja živi u Teksasu je na svom fb profilu podijelila savjet kako da ublažimo opekotine od sunca u roku pola sata i to je ilustrirala i fotografijama. Kako sama kaže, ovaj savjet je dobila od jednog doktora i kada je vidjela da metoda djeluje odlučila je da je podijeli sa drugim ljudima.

“Za ovo Vam je potrebna pjena za brijanje koja u sebi sadrži mentol.. Nanesite je na mesto sa opekotinama i ostavite na koži. Osjetićete kako izvlači toplotu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se otopila i biće osušena. Na dijelu gde imate opekotine osjećaćete hladnoću, a to je dobar znak”, prepričava svoje iskustvo  ona i dodaje:

“Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem”, dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti sledećeg dana ako opekotina nije nestala.

 

“Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži”, kaže dr Džesika  Krant, a prenosi Huffington Post.

loading...