Načini na koji Vam koža može postati bronzana i sjajna

33

Da biste ovoga ljeta imali savršenu bronzanu kožu nije dovoljno samo sunce i krema sa zaštitnim faktorom.  Kožu je potrebno pripremiti za sunce a to podrazumjeva i ukalnjanje mrtvih ćelija kože i adekvatno hidriranje.

Prije nego što počnemo sa savjetima, dobro je da znate da vam je za akumulaciju vitamina D, dovoljan boravak na suncu od 3-5 minuta. Ukoliko ovoliko vremena provedete na suncu i otkrijete pet posto tijela, ogranizam će stvoriti onoliko vitamina D koliko mu je potrebno za aktiviranje imunološkog sistema i zaštitu zdravlja. Duži boravak na suncu ne povećava količine vitamina D, već šteti koži tako da svoj boravak na suncu svedite na minimum.

Sunčajte se u kraćim intervalima i češće.

Piling 

Uz pomoć pilinga ćete ukloniti sve ono što stoji između vaše kože i sunca. On omogućava da se riješite mrtvih slojeva kože. Nakon pilinga vaša koža će biti malo osjetljivija, tako da je preporuka da ga uradite nekoliko dana prije izlaganja suncu. Ovdje možete koristiti bilo koju masku iz kuhinje.

Hidratacija

Ukoliko je vaša koža izložena suncu, postaje sve više suha a time i podložnija štetnim UV zracima. Zato je neophodno da nakon pilinga i svakog kupanja utrljate hidratantnu kremu na poluvlažnu kožu. Naravno, pravilna hidratacija podrazumjeva i da se hidrirate iznutra, osam čaša vode dnevno biće savim dovoljno. Ukoliko zaboravite, uvijek možete instalirati aplikaciju koja će vas podsjetiti kada je vreme za vodu.

loading...