PEKARA u Sloveniji plaća radnike preko 1.700 eura mjesečno!

73

Silvester Pečjak je vlasnik najveće pekare na Balkanu i čovjek koji se obogatio na bureku. Svoju kompaniju je osnovao prije 14 godina, kada je imao samo 26. Oni su samo prošle godine izvezli na druga tržišta proizvoda u iznosu od 4 miliona eura, a ukupna godišnja prodaja je bila 33 miliona eura.

Najveće povećanje izvoza je bilo zabilježeno u Hrvatskoj gdje su također osnovali svoju firmu. Silvester kaže:

” U poslednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 miliona evra. Takođe, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj. Sada planiramo da povećamo rast na nemačkom tržištu, zbog čega smo tamo otvorili kancelariju ”

U jednom intervjuu Silvester je rekao da bi bio vrlo zadovoljan ako bi pekara ostvarila 35 miliona evra prihoda u trenutku njegovod odlaska u penziju.

U poslednje vreme smo brzo rasli jer smo se dobro pripremili za gubitak tržišta, što je za nas značila prodaja Merkatora. Zato smo se intenzivno usredsredili na druga tržišta, pa smo u skladu s tim povećali naše ciljeve ”

Još jedna stvar po kojoj se izdvajaju su plate koje imaju njihovi radnici a koje iznose bruto 1.757 eura što je daleko iznad prosjeka plata u Sloveniji.

 

 

loading...