Razgovori koje MORATE obaviti sa partnerom dok ne kažete DA, a PRVI izaziva najviše SVAĐA!

40

Novac je uvek tema!

Ovo je tema koja izaziva najviše svađa i rasprava među venčanim parovima, i to zbog dobrog razloga. Ako jedno od vas voli štedeti, a drugo trošiti, razgovarajte o tome kako možete postići kompromis koji će se prilagoditi zajedničkim troškovima. Cilj bi vam trebalo biti uspešno upravljanje novcem kako bi vaš zajednički život mogao uključivati automobil, kuću ili stan, a možda i decu kojoj ćete moći priuštiti kvalitetno obrazovanje. Kako bi to ostvarili potrebno je mnogo rasprava (neke će se možda pretvoriti u svađe) o trošenju, štednji, i svemu što se nalazi u sredini.

Porodična dinamika!

Potičete iz različitih porodica i način komuniciranja je drugačiji. No jednom kada ste se našli u braku način na koji komunicirate sa svojim porodicama može izazvati ljutnju ili nelagodu. Ako vi i vaš partner imate različite stavove o tome koliko vremena treba provoditi s članovima porodice ili koliko informacija s njima treba deliti, s vremenom može doći do pukotina u vašem odnosu. Zato je bitno da se uskadite i pronađete kompromis odmah.

Odgajanje dece!

Odluka o tome želite li imati decu može potpuno preokrenuti vašu vezu. No rasprava tu ne staje, jer se još uvek morate dogovoriti i o tome na koji način ih želite odgajiti i vaspitavati. Ovde može doći do raskola među partnerima, zato razgovaraje o ovome da budete sigurni da razmišljate isto.

Koncept braka!

Brak nije ono što vidimo kod drugih ljudi. Sto ljudi, sto i brakova, različitih. Zato iznesite svoj koncept, kako vi zamišljate brak i šta od njega očekujete, da ne biste kasnije došli u neugodan položaj. Nakon što dobijete sve ove odgovore bićete sigurni da li je partner koga ste izabrali, pravi za vas jer tolerancija mora trajati duže od leptirića u stomaku.

loading...