Ispovijest mlade djevojke: ”Živim u Njemačkoj i zaradim čak 5 hiljada eura svaki mjesec. Radim kao medicinska sestra, kupila sam i stan i auto za 6 mjeseci.”

206

Svi ljudi danas ne žele da priznaju pravu istinu i stvari koje im se dešavaju pred očima. Djevojka je napisala svoje iskustvo u Njemačkoj, šokirat ćete se kada čujete kako je u DIJASPORA:

”Ja sam rođena u Zenici, živjela sam veoma dugo tamo i radila u pekari, imala sam platu od 600 km, nije bila redovna i jedva sam preživljavala. Od plate sam jedva sebi mogla da kupim osnovne stvari. Troškovi su bili uglavnom režije i hranu tako da nikada nisam mogla uštediti. Poslije duge muke i borbe sa sestrom došla sam do certifikata u Doboju, kako bi kao medicinska sestra mogla da radim u Njemačkoj. Posao sam pronašla preko jednog oglasa u kojem je pisalo da im fali medicinska sestra. Za nekoliko mjeseci sam uštedila mnogo, toliko da sam kupila i manji stan u Bosni i auto. Bosne i Hercegovina je prelijepa država ali nikako ne ispunjava osnovne uvjete koji su potrebni svima.”

loading...