sport

Federer opleo po Đokoviću: Najbolji teniser svijeta ocrnio Noleta – “Čuj, što ga mrzim? Ko ne mrzi takvog prepotentnog prevaranta. Njegova vlastita žena povraća u sebi kad se ljube”

Dosta ljudi je gledalo epsko finale na Wimbledonu prije nekoliko mjeseci, kada je Novak Đoković na kraju pobijedio Rogera Federera i tako smanjio razliku u broju osvojenih Grand Slamova na 4, koliko mui treba da ga skine sa trona.

Mnogi u regiji su bili razočarani odnosom publike prema Novaku Đokoviću u finalu Wimbledona kada su stali na stranu švicarskog tenisača.

Naime, Srpski tenisač igrao je protiv Federera. Njega jednostavno obožavaju svi, ali očekivalo se da će atmosfera biti slična tenisu, a ne nogometu, što je na kraju i urodilo plodom.

Prije svega Novak Đoković i gledatelji čak su slavili Đokovićeve dvostruke greške, što u tim trenucima nije bilo fer prema njemu.

Čak nekoliko puta  je vrištao i zviždao kada je razgovarao sa sucem, tako da je od početka znao s čime bi se trebao suočiti u narednih gotovo 5 sati meča.

Nakon što se meč završio Đoković je rekao da mu je teško igrati u takvoj atmosferi, da je pritisak bio više nego ogroman, ali da je psihički spreman za nešto slično, jer podrška Britanaca nije bila prisutna ni u polufinalu.