Kada Menstruaciju Dobiju, Ove Jadnice Moraju Spavati U Šupi: Razlog Je Prestrašan (Video) - Izvorno

Kada Menstruaciju Dobiju, Ove Jadnice Moraju Spavati U Šupi: Razlog Je Prestrašan (Video)

Vjerovatno ste ostali začuđeni još kada sta pročitali naslov. Naime, donosimo Vam priču o jednoj tradici koja traje i danas dan a govori o ženama iz Nepala.

Naime, danas je razdoblje u kojem su “žene menstruacije” potpuno normalne, te ga svi poštuju i ništa ne mogu učiniti protiv njega.

Međutim, to ne mogu baš svi razumjeti. Žena koja se zove  Ishwari Joshi je navikla na sve to, te je rekla da je u dobi od 15 godina prvi put u životu doživjela to razdoblje, a njezin se život tada potpuno promijenio.

Naime, takva mladenka se morala nakratko udaljiti iz kuće, ili bolje rečeno, sve dok nije gotovo.

Te je to vrijeme provodila u kolibama ili poljima.  Navedeni običaj se zove Chauppadi, a nasljeđuje ga od majke ili bake, što u našem gradu nazivaju termin menstruacija.

Žena devet dana mora bili izolovana, te se prema njoj ponašaju loše. Ona u tom periodu ne smije dodirnuti ni kravu, koja se smatra svetom životinjom.

Kada prođu četiri dana menustracije, ona se mora okupati u hladnoj vodi, a četiri dana nakon toga ponovno se mora okupati, ali sada kravljim urinom, dok tek sljedeći dan može otići kući.