RUŠILE SE ZGRADE, NAROD BJEŽAO PO CESTI, UDARIO IH SNAŽAN ZEMLJOTRES: Objavljeni jezivi snimci, IMA POVRIJEĐENIH, STRAHUJE SE OD NAJGOREG - Izvorno

RUŠILE SE ZGRADE, NAROD BJEŽAO PO CESTI, UDARIO IH SNAŽAN ZEMLJOTRES: Objavljeni jezivi snimci, IMA POVRIJEĐENIH, STRAHUJE SE OD NAJGOREG

Jos jedan dio Balkanskog poluotoka pogodio je snazan zemljotres. Materijalne stete su ogrome a jos uvijek cekamo podatke o ljudskim zrtvama.

Image result for potres u turskoj

Snazan zemljotres potresao je istocnu Tursku. Epicentar se nalazio na 210 kilometara sjeveroistocno od grada Ganzitepa na dubini od 2 kilometra ispod zemlje. Jacina potresa je iznosila 6.8 stepeni po Richteru i bio je veoma razoran za provinciju Elazig. Zemljotres se osjetio i stotine kilometara dalje u Iraku, Izraelu i Libiji.

Unisteno je 5 velikih stambenih zgrada kao i mnogo manjih kuca i objekata koji su sravljeni sa zemljom. Neki od onjih nisu potpuno unisteni ali su ostane nesposobne za stanovanje.

Nezvanicno saznajemo da je 18 osoba izgubilo zivot a vise od 500 je povrijedeno- neki su prosli sa laksim povredama a neki se bore za zivot.