0v0 su znaci da će vašu p0r0dicu vrl0 brz0 zadesiti neviđena tragedija: Sledit ćete se ka0 pile u zamrzivaču kad saznate šta se dešava sam0 nek0lik0 dana ranije, nikad ne d0lazi nenajavljen0 - Izvorno

0v0 su znaci da će vašu p0r0dicu vrl0 brz0 zadesiti neviđena tragedija: Sledit ćete se ka0 pile u zamrzivaču kad saznate šta se dešava sam0 nek0lik0 dana ranije, nikad ne d0lazi nenajavljen0

Poznati novinar i publicista Ahmed Bosnić, je tokom svog života obišao mnoge države, tako reći cijeli svijet.

On je upoznao mnoge različite civilizacije, kulture, tradicije, a istraživao je koji su to indikatori da se bliži posljednji trenutak, odnosno smrt.

Novinar je u knjizi pod nazivom “Knjizi tajni”, napisao da onaj koji osjeti da odlazi poziva svoje najbliže da ga oplakuju narednih nekoliko dana, a nikako da se pojavljuju na nekim svečanim događajima, ceremnonijama i da izlaze na javna mjesta ili da izmišljaju priče, nose bogat nakit, jer bi onda to bilo skrnavljenje imena i lika preminulog.

Za većinu civilizacija apsekt smrti je gledan kao nešto što je doživjelo svoj kraj, a prethodno je živjelo i postojalo.

Dok je za druge to ipak nenametljiv način života.

Na svijetu postoje mnoga sujevjerja po pitanju smrti, po pitanju završetka života, a većina tih ljudi gleda na predikate kao što su tijelo preminulog, stvarni moment smrti, pripremu tijela preminulog za pokop, spuštanje istog u grobnicu, i slične stvari tome.

Psiholozi misle da u nekom određenom aspektu ličnosti može biti prisutan san gdje se pojavljuje tabut, dakle mrtvački sanduk, njihov leš, ili leš osobe sa kojom se sanjar može lako identificirati. Isto tako to može biti tijelo koje se sprema za ukop.