IPAK MOGUĆE NOVO SUĐENJE I PONIŠTENJE PRESUDE RATKU MLADIĆU! JAVNOST ŠOKIRANA NOVIM INFORMACIJAMA! MOGAO BI SE ČAK NAĆI I NA SLOBODI! (FOTO) - Izvorno

IPAK MOGUĆE NOVO SUĐENJE I PONIŠTENJE PRESUDE RATKU MLADIĆU! JAVNOST ŠOKIRANA NOVIM INFORMACIJAMA! MOGAO BI SE ČAK NAĆI I NA SLOBODI! (FOTO)

Nakon konačne presude koja je donešena  prije nekoliko dana, a koja osuđuje Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora, njegova odbrana odlučila je da ponovo pokrene istragu kako bi se ova odluka preispitala. Naime, prema riječima Mladićevog advokata, Branka Lukića, od velike koristi je mišljenje sutkinje Priske Matimbe Nijambe koja je osporila Mladićevu odgovornost za počinjeni genocid u Srebrenici,a  što će odbrana iskoristiti za preispitivanje.

Ratko Mladić - Wikipedia

Ukoliko bi sud uvažio njihov zahtjev, naredni korak bi bilo novo skraćeno suđenje sa iznošenjem novih dokaza. Advokat je također naveo da se zahtjev za preispitivanje može podnijeti u narednih godinu dana, te da je to vrlo složen proces koji zahtjeva i nove dokaze.

 

BiH's RS politicians: UN Tribunal was anti-Serb, Mladic a positive figure - N1

Šta vi kažete ns ovo ? Kakav je vaš komentr?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *