VELIKA OPASNOST VREBA IZ PLIĆAKA NA JADRANU! POVREDE SU VRLO BOLNE, ČAK I SMRTONOSNE! POSTOJI MOGUĆNOST OTKAZIVANJA LETOVANJA! EVO O ČEMU JE REČ! (FOTO) - Izvorno

VELIKA OPASNOST VREBA IZ PLIĆAKA NA JADRANU! POVREDE SU VRLO BOLNE, ČAK I SMRTONOSNE! POSTOJI MOGUĆNOST OTKAZIVANJA LETOVANJA! EVO O ČEMU JE REČ! (FOTO)

Hrvatski dio Jadranskog mora već godinama unazad privlači veliki broj turista i jedan je od glavnih destinacija za ljetnji godišnji odmor. Prošlo ljeto sezona nije bila dobra zbog pandemije korona virusa a ove godine jedna strašna opasnost iz mora ponovo će ugroziti sezonu.

Naime, u uvali Velika Kolumbarica na poluotoku Kamenjak u Hrvatskoj uočena je velika najezda meduza. Radi se o meduzi vrste Morska Mjesečina koja je zapravo opasna za ljude. U dodiru sa čovjekom ona uzrokuje opekotine koje su bolne i teško zarastaju. Na mjestu dodira sa meduzom ostaje i hiperpigmentacija.

U svakom slučaju ne preporučuje se plivanje pored njih a budući da budu u plićaku ali i u dubini od 10 metara, veoma je teško da ih samo zaobiđete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *