FATA ORLOVIĆ ODBILA PARE! Hrvatski historičar stao na Srpsku stranu:”Suludo je rušenje crkve, meta su provokacija, ali ih to stalno budi..” (VIDEO) - Izvorno

FATA ORLOVIĆ ODBILA PARE! Hrvatski historičar stao na Srpsku stranu:”Suludo je rušenje crkve, meta su provokacija, ali ih to stalno budi..” (VIDEO)

Posljednih nekoliko dana u centru medijske pažnje bilo je rušenje crkve koja je bespravno izgrađena u dvorištu nene Fate Orlović. Samo rušenje izazvalo je brojne nacionalne diskusije, povodom čega su se oglasile i mnoge javne ličnosti a među njima i hrvatski historičar Goran Šarić, koji je izjavio da ovo rušenje predstavlja provokaciju Srba, te upitao zar nena Fata nije  mogla uzeti milion i po eura koje su joj nudili.

Nana Fata nakon najave o izmještanju crkve: U proljeće? A jesu li odredili  datum? / Radio Sarajevo

Pomenuti historičar također je  uporedio odnos Zapada prema Balkanu kao i odnos kolonizatora prema Africi, što možete videti u nastavku.


Kako god, nena Fata Orlović je najveća žrtva u cijeloj priči jer je punih 26.godina čekala izmještanje bespravno izgrađene crkve u njenom dvorištu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *