FRANCUSKI VOJNIK JE 20 GODINA TRAŽIO DEVOJČICU SA KOSOVA: “AKO BUDEM IMAO ĆERKU ZVAĆE SE MILICA! – EVO GDE JE PRONAŠAO! - Izvorno

FRANCUSKI VOJNIK JE 20 GODINA TRAŽIO DEVOJČICU SA KOSOVA: “AKO BUDEM IMAO ĆERKU ZVAĆE SE MILICA! – EVO GDE JE PRONAŠAO!

Vjerovatno ste i vi barem jednom čuli da neki strani vojnik traži nekog s Balkana koga je upoznao tokom rata. Ovaj čovjek uporno je pokušavao da pronađe Milicu, djevojčicu koju je upoznao na Kosovu, dok je štitio most Austrelic.

_Njegovo ime je Žan Stefan Dekudije. Prije 20 godina bio je vojnik UN-a a njegova ekipa bila je stacionirana u vojnoj bazi na Kosovu i Metohiji. Baza u kojoj su spavali nalazila se u Banjskoj a onda je preseljena u novo Selo. U Novom Selu Žan je upoznao djevojčicu koja se zvala Milica i koja je svaki dan s majkom dolazila do konvoja po hranu. Tada su se sprijateljili a kad se Žan vratio u Francucsku poželio je da se ponovo vidi s ovom djevojčicom. Uspio je da je pronađe, ona živi u Kraljevu i rekla je Žanu da joj dođe u posjetu. Po njega na beogradski aerodrom je došao Milicin suprug i svima je bilo drago što su se ponovo vidjeli nakon toliko godina opasnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *