ZATEKLA SAM JE POD JORGANOM, SAKRILA JE TEKST OD MENE!- Marina Tucaković je KRIŠOM pisala riječi za OVU Cecinu pjesmu, pa je tako nastao veliki HIT (FOTO) - Izvorno

ZATEKLA SAM JE POD JORGANOM, SAKRILA JE TEKST OD MENE!- Marina Tucaković je KRIŠOM pisala riječi za OVU Cecinu pjesmu, pa je tako nastao veliki HIT (FOTO)

I protekla 24 sata glavna vijest svih medija je smrt i život poznate spisateljice Marine Tucaković.

Marina je umrla u 67 godini života, usljed zaraze korona virusom, koji je dodatno zakomplicirao njeno već komplicirano zdravstveno stanje.

Marina je napravila najveće hitove naše estrade, i zaslužna je za karijere više od polovine naših pjevača, što se vjeruje da joj se neće moći odužiti ni za dva života.

Jedna od pjevačica koja je mnogo sarađivala sa Marinom, i čije su gotovo sve pjesme napisane od strane nje, je Svetlana Ceca Ražnatović. Njih dvije su ujedno bile i dugogodišnje prijateljice.

Ceca se prisjetila jedne zanimljive scene, i ispričala medijima kako je zapravo nastala njena pjesma ”Kukavica”.

Navela je da je išla kod Marine na kafu, te da je zatekla ispod pokrivača zajedno sa papirom. Kada ju je Ceca upitala kakav je to papir šta piše, ona ga je sakrila iza leđa, i rekla da nije za nju. Na kraju je pristala dati da Ceca pročita tekst, a ona je odmah odlučila da će to biti njena nova pjesma.

Usput to je jedan od najvećih Cecinih hitova.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *