Poznati dr Nestorović ponovo je iznenadio javnost: Ima recept za DUG ŽIVOT – Samo ove 3 namirnice uzimajte svako jutro i VERUJTE DA ĆETE DOČEKATI DUBOKU STAROST - Izvorno

Poznati dr Nestorović ponovo je iznenadio javnost: Ima recept za DUG ŽIVOT – Samo ove 3 namirnice uzimajte svako jutro i VERUJTE DA ĆETE DOČEKATI DUBOKU STAROST

Doktor Branimir Nestorović svojim izjavama ponovo skreće pažnju na sebe.

Dr. Nestorović je istakao da svako jutro pije kafu i poslije kafe rakiju za imunitet, te da svako jutro jede slatko od dunje, i da je to odličan recept.

Također, naveo je da mnogi ljudi smatraju da dobra ishrana produžava život, a pušenje i upotreba alkohola i drugih opijata ga skraćuje. Ali potom se pozvao na analizu iz 2010. godine, koja je upoređivala različite faktore koji određuju dužinu života, i koja je na kraju pokazala da na dužinu života ne utiču faktori fizičke prirode.

Prema njegovom mišljenju, ljudska interakcija, prihvaćenost u društvu i pripadnost grupama su najvažniji faktori koji utiču na dug život. Zatim je dodao da Skandinavci ne žive tako dugo jer se zdravo hrane, već što imaju uređeno društvo u državi.

Prijatelji i porodica su najvažniji faktor dugog života. Nedostatak emotivnih veza je najčešće to što ubija ljude.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *