Ovo su NAJSTRAŠNIJA mesta u Srbiji: Narod tvrdi da su ukleta, noću se čuju KRICI (FOTO+VIDEO)

U Srbiji ima jako puno mjesta za koje se šapatom priča da u sebi kriju mraačne tajne. Kao iz horor filma priče pa zato prvilači turiste koji bi da Srbiju vide i iz drugogo ugla.

Jedno od tih mjesta je Vodenica Save Savanovićau koja se nalazi u selu Zarožje. Sava Savanović najčuveniji vampir boravio je u jednoj staroj vodenici u blizini Bajine Bašte u selu Zarožje, tako kaže legenda. Prije više od pola vijeka, pričaju meštani, Sava se tamo pojavio posljednji put ali i dan danas malo ko smije da uđe u nju. No, ona je u međuvremenu renovirana kako bi privukla više turista jer se bila skoro urušila.

Jedno od tih mjesta je i Demonski grad na Ceru. Na planini Cer se nalazi tvrđava koja nosi ime Trojanov grad, po caru koji je prema priči bio demon. On je navodno živio u svom dvorcu u skrivenoj dalekoj šumi, a noću bi izlazio i obljubljivao žene iz blizine. Samo je se plašio sunca, da će ga spržiti i povrijediti, pa ga danju nije bilo nigdje. Žene noću nisu smjele tim putem da idu od velikog straha od Trojana.

Čim se smrkne, na jezeru kod Bora pojavi se sjenka koja nema jasan, definisan oblik ali zato ima krila i glavu konja. Ona izađe iz vode i plaši sve naokolo. Navodno to mistično biće plaši seljake koji vode stoku na ispašu. Dešavalo se da životinje prosto ispare zbog te aveti, skoro kao na jezeru Loh Nees.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *