“TEK ĆE SRBIJA DA SE TRESE” STRUČNJAK OTKRIO KADA ĆE SRBIJU POGODITI JAČI ZEMLJOTRES: Ovi DELOVI zemlje mogu biti na UDARU! Građani u velikoj p*nici… - Izvorno
admin 2022-09-13

U Srbiji se dogodilo nekoliko slabijih zemljotresa od početka septembra, a tlo se treslo u Kraljevu, Vaaljevu, Kragusjevcu, Leskovcu, Pirotu i Beogradu. Potresi su bili svi slabijeg inteziteta, ali meteorolog Ivan Ristić koji već dvije godine istražjuje problem pomjeranja tla otkriva za medije da li nas očekuju novi jači potresi.

Zemljaqotres jačine 2,1’ stepena po riteru pogodio je noćas Beograd. Zemljotres u glavnom gradu nije imao naknadne slabije potrease tako da treba pratiti situaciju u naredna tri dana. I u samom naseljenom dijelu Beograda dogodio se slabiji zemljotres, to je bio izolovani udar, tako da će se pratiti ovih dana dešavanja, prva tri dana su najbitnija, ako se roku prva tri dana ne desi novi potres, to znači da se tlo smirilo.

Ristić već dvije godine istražuje problem pomjeranja tla, pa je istakao da ovi zemljotresi nisu ništa iznenađujuće budući da kraj ljeta označava početak pojačane seizmičke aktivnosti. ‘Podaci ukazuju da se podrhtavanje tla javlja mnogo češće u proljeće i jesen i da su mnogo jača, tada je se dogodilo svih deset zemljotresa jačine veće od pet stepeni Rihterove skale. .Epicentaar zemljatresa je uglavnom bo oko Kopaonika ili u ceentralnoj Srbiji. .Zemljotrese manje jačine do dva rihtera imamo skoro svaki dan tokom cijele godine u Srbiji, ali ih, srećom, ne osjećamo’.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*