admin 2022-12-05

Jutros u Hrvatskoj su evakuirane sve zgrade Državnih institucija, jer su stigle masovne dojave bombi. Ovu informaciju Hini potvrdio je glasnogovornik Kantonalnog suda sudija Dinko Mešin, koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9:24. Pisalo je navodno: ‘Rušit će se zgrade, nemojte zanemariti ovo, bomba je postavljena!’

‘Nije specificirano gdje je bomba tačno postavljena, pa se pretpostavlja da je isti mail poslan na više adresa. Takav mail zasad smo primili mi i Opštinski sud. Policija je ekspresno stigla na lice mjesta i trenutno se oko tristo radnika Kantonalnog suda, nalaze izvan zgrade dok se prostor ne pregleda’- rekao je Mešin.

Poslije obavljene pretrage na Kantonalnom sudu u Splitu, zaposlenici su se vratili u zgradu. ‘Policijska stanica brodsko-posavska zaprimila je informacije o dvije anonimne dojave o navodno postavljenim bombama pravosudnih tijela na području grada Slavonskog Broda’- izvijestila je PS brodsko-posavska.

‘Na obje lokacije upućeni su policijski službenici protueksplozijskee zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere iz svoje nadležnosti, s ciljem zaštite sigurnosti graađana. Nakon pregleda na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama’- stoji u objavi policije.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*