OTAC TROJE DECE JE UMRO OD PIĆA KOJE SVI VOLIMO: “Gledala sam ga kako se bori za vazduh, nisam mogla da mu pomognem” - Izvorno
admin 2023-08-06

Živ0tna nepredvidiv0st p0stala je b0lno očigledna Kas0ndri Reyn0lds iz Kalif0rnije kada je tragično izgubila svog voljenog muža s kojim je dijelila deceniju dug brak i tr0je djece. Veoma rano, u 41. godini njen muž je neočekivano preminuo od srčaanog udara, srušivši tako njih0vu sreću. ‘Bio mi je sve, moja sr0dna duša, a sada ga nema više’- rekla je Kasondra prisjećajući se 5. februara 2011. godine kada se probudila uz zvuk muža koji se borio za dah pored nje u krevetu. Njen muž John Reynolds radio je većinom noćne smjene kako bi osigurao svoju porodicu, zbog čega se oslaanjao na energet$ka pića kako bi ostao budan. No, to oslanjanje imalo je raz0rne posljedice.

U momentu panike i nevjerice, Kas0ndra je davala vještačko disanje dok nije stigla hitna pomoć. ‘Nisam mogla da shvatim što se odvijalo pred m0jim očima, bila sam preplaavljena panik0m i nevjericom dok sam svjed0čila misteri0znom pog0ršanju stanja mog muža. Njegov ten je poprimio mučnu kombinaaciju plave i sive boje, ostavljajući me očajnički grčeviito u nadi da će da preživi’- prepričava Kasondra. John je prevezen u b0lnicu, gdje se nek0ć veoma snažan i izdržljiv muškarac našao u medicinskoj inducirana koma. Nakon detaljnih pregleda, liječnici su došli do jako zabrinjavajućeg otkrića: njeg0v nivo šećera u krvi bio je alarmantno povišen.

Nakon što je razgovorala s doktorom, otkrila je da je pretjerana konzumacija energetskih pića odigrala ključnu ulogu u njeg0vom nesretnom srčanom udaru. Čak i samo jedno energetsko piće dnevno bilo je dovoljno da p0remeti ritam njeg0vog srca, što je u konačnici dovelo do ov0g tragičn0g ishoda. John je te večeri popio tri energetska pića. Kasondra se nakon gubitka muža posvetila p0dizanju svijesti o opasn0stima povezanim s konzumacijom energetskih pića.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*