admin 2023-08-15

M0nstrum Nermin Sulejman0vić, koji je p0činio tr0struko ub1stvo u Gradaačcu, ub1vši sv0ju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećim0vić, kao oca i sina Dzengiza i Denisa 0ndera, snimao je sve u lajv prenosu na svom Instagram profilu. Iaako je jako teško povjer0vati, post0jali su i oni koji su podržavali m0nstruma u ovome jezivom pren0su na Instagramu. Lajv je pratilo preko 15 hiljada ljudi, a neki su veličali ovaj užasni zloč1n, te su ostavljali b0lesne komentare podrške ub1ci.

Muška osoba po imenu Huso I. tok0m strašn0g prenosa je pisao da mu je ub1ca ‘brat’, te iskaazivao odušev1jenje krvn1čkim poh0dom. Huso I. je na prozivke javnisti zbog svog umob0lnog postupka odgov0rio brutalnim pr1jetnjama. ‘K0 g0d ima da mi nešto kaže od vas ja*ara, slob0dno dođite i recite mi, svaako zna gdje živim. Svi ste vi rute male i gnjide koje su jake na tastaturi samo. Trebali ste izaći napolje da se pokažete. P0zdrav za sve mangupe'– napisao je Huso. On je navodno neke svoje objave izbrisao, ali su ih istraažni organi dokument0vali i biće upotr1jebljeni kao d0kaz.

Prema saznanjima, sve one osobe koje su komentarisale snimak, koji je uklonjen u međuvremenu, biće sumnj1čene po članu 32 Krivičn0g zakona FBiH za p0dstrekavanje. ‘Svako onaj ko drugog sa umišljajem p0dstrekuje da učini kr1vično djelo kazniće se kao da ga je i on sam učinio'– glasi 0vaj člaan. Iz MUP-a FBiH oglasili su se o spr0vedenim aktivn0stima o onima koji su p0državali ub1cu iz Gradačca tokom pren0sa krvav0g pira uživo putem društvene mreže Instagram. Prema navodima locirano je već 40 osoba koje su podržaavale Sulejman0vića. No, još nije poznat tačan broj ljudi koji su identifikovani.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*