admin1 31 Marta, 2021

Marko Ratić jedan je mladi glumac, koji je glumio u filmu “Kraj rata”, sa svega devet godina, dostiže veliku popularnost.

Tada se doznalo da je njegova porodica bila veoma siromašna, a uloga Vukole pored Bate Živojinovića mu tada otvara put za jedini izvor finansija.

Mnogi su ga zvali mala Čavka. Bio je godinama najtraženijih dječaka u filmskoj industriji, da bi nakon toga sasvim nestao sa scene, i na kraju je i završio tragično.

Nemamo mnofo podataka o njemu, ono što se zna jeste da je režiser Dragna Kresoja uzeo za ulogu sina Bate Živojinovića u filmu ”Kraj rata” i tada je Marko imao samo osam godina, au filmu on svo vrijeme ide za Batom u potrazi za osvetom i svi koji su gledali taj film kažu da je mali Marko zaista bio sjajan u svojoj ulozi.

Poslije toga je glumiou filmovima “Kriminalci”, “Granica”, seriji “Aleksa Šantić”.

Kada je imao nekih 15.godina, on se povukao iz javnog života i više nikada nakon toga nije glumio niti je davao intervjue.

Više od dvadeset godina, nije se znalo ništa o njemu sve dok se 2013. godine nije saznalo da je preminuo od raka sa svega 38 godina.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*