admin1 17 Septembra, 2020

Kako mnoga istraživanja navode Krona virus će se završiti tek 2022. godine, procjenjuje osnivač “Microsofta” i filantrop Bil Gejts.

Naime, on  je rekao da postoe dvije, tri prespektivne vakcine protiv virusa covid-19.

On je  izrazio pesimizam i istakao da strahuje da će se, bez ozbiljnijeg intervenisanja, broj žrtava u SAD vratiti na prolećni nivo.

Pričao je i o tome kako je postao meta brojnih teorija zavjere u vezi sa pandemijom virusa korona, ali to ga ne sprječava da najveći dio vremena troši na ubjeđivanje državnih i privatnih ulagača.

– To je kao i kod gripa. Od sezonske gripe u toku jedne godine umre ček 60.000 ljudi u SAD, a od toga je 400 ispod 60 godina.

– Poslije ove pandemije bit ćemo spremni za sljedeću ukoliko bude ličila na ovu. Ako sljedeća pandemija ne bude posljedica nekog terorističkog napada, imat ćemo sistem brzog testiranja.

Želimo to da prevedemo i na testiranje respiratornih bolesti, kako bi jedna država mogla da testira 20 posto populacije sedmično – rekao je Gejts

Dodao je kako se nada da će masovna testiranja izazvati manje otpora nego vakcinacija. Gejts je primjetio i da nas je pandemija “vratila 25 godina unazad” kada je u pitanju razvoj i distribucija vakcina protiv različitih bolesti.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*