admin 22 Septembra, 2020

Dobro poznati vodtieljski tandem na Jutarnjem programu Prve TV svakako je Jelena Joksimović i Srđan Predojević. Njih dvoje, nedavno su “dobili otkaz” sa ove Televizije, nakon čega se putem svog Instagram profila oglasila popualrna voditeljica. Putem Instagrama oglasila se i Prva Tv, koja je izjavila da je Srđan dobio otkaz te da je Jovana još na čekanju.

OTKAZ PREKO INSTAGRAMA: Jovana Joksimović i Srđan Predojević više ne vode  jutarnji program na "Prvoj" - Express

Naime,prije samog oglašavanja Prve Televizije  Srđan  koji je  kao i obično došao na televiziju da radi jutarnji program, fizičko obezbjeđenje nije dozvolilo da uđe,a nakon toga je uslijedilo oglašavanje putem društvene mreže. Jovana je dodala da se po gradu priča kako vlasnik televizije govori kako su mu njih dvoje preskupi, te da traži jeftiniju varijantu . U nastavku pogledajte Jovaninu objavu.

View this post on Instagram

Kolegama, profesiji, prijateljima, Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje – šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obaveštenje" ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda "upozorenje pred otkaz"!?  A  "upozorenje pred Instagram"? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, ustvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario. Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu – da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez reči prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava da seče troškove, baš kao što ima pravo da se odrekne emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo sa njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat – a Jutro sa Jovanom i Srđanom jeste baš to, naš autorski projekat – on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim u njihov sadržaj.➡️➡️➡️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*