admin1 9 Avgusta, 2020

Ana Brnabić završava ovaj mandat i na pitanje šta misli kako ga je odradila, ona kaže da je zadovoljna sa onim što je uradila ali i da ima dosta toga što bi gledano sa ove distance uradila drugačije.

Sama sebe bi kao premierku ocijenila sa ocjenom četiri jer smatra da se uvijek može bolje i da uvijek ima mjesta za popravak.

S druge strane predsjednik Aleksandar Vučić je izuzetno zadovoljan načinom na koji je obavljala posao premijera Srbije i ona je njegova glavna osoba od povjerenja.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija trenutno u Srbiji, Brnabić je rekla da je zadovoljna jer je došlo do pada broja zaraženih.

Ipak i cifra od preko200  zaraženih dnevno je još uvijek velika i zbog toga se građani ni u kom slučaju ne bi trebali opustiti.

Premijerka se osvrnula i na vakcinu i rekla je da će građani Srbije biti među prvima u cijelom svijetu kojima će ona biti dostupna i dalje se pregovara sa državama u kojima je testiranje vakcine u završnoj fazi.

Napomenula je da će se nabaviti samo one vakcine koje budu sto posto bezbjedne i koje dobiju sva potrebna odobrenja i dozvole a pored toga i srbijanski stručnjaci pomno prate razvoj vakcina i sve informacije koje postoje o tome.

Kada je u pitanju nepovjerenje koji građani iskazuju prema stručnom štabu, premijerka je rekla da to ne postoji nego da opozicija pokušava da narod okrene protiv njih.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*