admin1 1 Avgusta, 2020

Aleksandar Vučić u proteklih nekoliko mjeseci je zasigurno postao jedno od najpoznatijih političkih lica na državnoj, ali i regionalnoj političkoj sceni.

Svi za njega znaju  – a ono što je sigurno jeste da ne postoje ljudi sa neutralnim mišljenjem – dok ga jedni vole, drugi ga ne podnose, a veliki broj kritika dolazi baš na račun njegovih postupaka tokom epidemije u Srbiji uzrokovane korona virusom.

Na posljednjim izborima njegova stranka odnijela je nezapamćenu pobjedu u Srbiji, unatoč nezadovoljstvu određenog broja građana.

Čini se kako se predsjednik Vučić ne osvrće previše na to, nego nastavlja kroz ciljeve koje je sam postavio, pa je tako danas kazao novinarima da je siguran da vakcina stiže uskoro i da je Srbija zapravo u pregovorima sa dvije države, odnosno dvije kompanije koje rade na razvijanju vakcine, te kako će Srbija biti među top 20 država koje će kupiti vakcine.

On kaže kako se nada da vakcine neće koštati državu baš previše i da će vlada pokušati dati vakcine besplatno, ali to sad i nije baš izgledno, jer se spominju neke velike cifre.

Opet s druge strane, on smatra kako se kroz te nabavke vidi koliko su srbijanske vlasti spremne i posvećene svom narodu.

On je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži Instagram također je pisao o tome kako se intenzivno radi na početku gradnje brze pruge Beograd-Niš, a radi se i na tome da se pruga pruži direktno do Sjeverne Makedonije, što bi uveliko pomoglo i srbijanskoj ekonomiji, jer Vučić konstnatno naglašava da su putne komunikacije najvažnija stavka za ekonomski uspjeh države.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*