admin1 1 Avgusta, 2020

U ovom regionu još dugo neće osvanuti dan sa nekim optimističnim ili pozitivnim vijestima.

Čak i kada čujemo nešto dobro u posljednje vrijeme, odmah se poklopi sa nečim što nas ponovno zabrinjava.

Iako je u posljednjih nekoliko dana došlo do pada broja oboljelih od korona virusa, to još uvijek nije ni približno dovoljno da bismo mogli reći da je situacija povoljna, kazala je doktorica Kisić Tepavčević, a sa kojom se složio i ministar zdravlja Lončar.

Broj zaraženih polako opada, još uvijek nema ni približno mjesta za opuštanje, a i dalje se ulaže veoma puno u zdravstvo i proširenje bolničkih kapaciteta.

Ministar Lončar išao u Niš da bi otvorio novu kovid bolnicu koja ima 500 bolničkih kreveta, a sve sa ciljem da se spriječi gubljenje vremena u transportu pacijenata iz Niša za Beograd, pogotovo jer je to vrijeme veoma dragocjeno za pacijente.

Situacija u Nišu se smiruje, oni su imali jako loš kapacitet smještaja, a sada se mogu svrstati u jedne od najjačih, a i pacijenti iz okolnih mjesta bi se mogli liječiti tu.

Ministar Lončar smatra kako se ovakve stvari moraju dešavati i da se mora uložiti u to, jer nas na jesen očekuje još gora situacija.

Radi se o tome da će dosta pacijenata misliti da ima gripu, a zapravo imaju koronu, pa će hodati misleći da nema potrebe da idu doktoru.

Ovo će biti veoma teška borba, jer ako se korona i gripa ukrste, moglo bi se desiti ono najgore, a to je naglo povećanje broja zaraženih, kao i povećanje smrtne stope.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*