admin1 29 Jula, 2020

Ogroman problem predstavljaju kurje oči.

Ono se najčešće javlja na stopalu, a može biti i na nožnim prstima, kao i na peti. Kurje oči se obično javljaju zbog obuće koja ne odgovara vašem stopalu, a isto tako može vam prijeći dok ste u bazenu ili ako nosite nečiju obuću koji imaju kurje oko.

U nastavku Vam donosimo jedan od  najlakših načina da se otarasite zauvijek kurjeg oka. Za prvi korak potrebno je da potopite stopala u toplu vodu tako da gruba mrtva koža omekša.

Potrebno je da uraditie sljedeće: osam do deset šoljica tople vode, so (nije obavezno) jedna do dvije kašičice, lavor za stopala, kamen za pete, peškir, ulje ili hidratantna krema, čarape

 

Poslije toga, napunite lavor toplom vodom, a ukoliko koristite sol, dodajte je u vodu.

Držite stopala oko 20 minuta do pola sata. Poslije izvadite noge i trljajte kamenom preko mjesta gdje se kurje oko nalazi, ali nemojte ga grubo trljati.

Isperite stopala i osušite ih. Nanesite kremu tako da je bude više na području gdje imate kurje oko, a prije nego što odete na spavanje navucite čarapu.

Pored ovog načina postoji još jedan za koji vam je potreban samo jedan sastojak. A to je čuvarkuća. Dakle, sve što je potrebno da uradite je da uzmete list čuvarkuće ogulite tanki sloj sve dok ne počne curiti sok.

Poslije toga, samo lagano list naslonite na kurje oko i zalijepite flasterom. Navucite čarapu i ostavite preko noći. U vrlo kratkom periodu riješit ćete se kurijih očiju.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*