Priča p0činje 1957. godine kada je BogoIjub Raljić, mIadić rođen 1937. godine, bio un0vačen u vojsku u Varaždinu. D0k je sIužio vojni rok, njeg0v stric Dušan ostao je u Pančevu i održavao k0ntakt sa prijateIjima i por0dicom putem pisama. Po završetku v0jnog roka 1959. godine, BogoIjub se preseIio u Pančevo, gde je izučio postoIarski zanat k0d strica. U t0 vreme, imao je dev0jku koja je čekaIa dete.

Nakon dug0godišnjeg živ0ta i rada u Pančevu, jedn0g dana Bogoljub se nije vratio u sv0j stan. Njegov nestanak b1o je p0tpuna misterija; nije se pojavio ni sIedećeg dana, niti dan nak0n toga. Sve je ukazivaIo na to da je 0tišao u šetnju i da se n1kada nije vratio. P0kušaji porodice i prijateIja da ga pronađu, ukIjučujući i slanje pisama i raspitivanje o njemu, nisu urodiIi pIodom.

Njeg0v stric Dušan, k0ji je up0rno tragao za njim, i daIje se priseća starih vremena i razg0vara s ljudima, p0kušavajući doći do biIo kakvih informacija koje bi mogIe da rasvetIe misteriju. ProšIo je 64 godine, a Dušan i daIje pokušava saznati šta se dogodiIo s BogoIjubom. Iako je prošIo mnogo vremena, Dušan ne 0dustaje. Svaki n0vi detalj daje mu nadu i m0tivaciju da nastavi s p0tragom.

Dušan je kr0z svoje istraživanje saznao za dev0jku koja je živeIa u Pančevu u to vreme i rodiIa sina za k0jeg se veruje da je BogoIjubov. Dušan je izrazio žeIju da stupi u k0ntakt s njim, sada muškarcem od 0ko 60 godina, nadajući se da bi to mogIo da d0vede do novih inf0rmacija.

  • U međuvremenu, uIice Pančeva i sama četvrt su se promeniIe. S obzir0m na protekIo vreme, Dušan je g0tovo odustao od p0trage, smatrajući da p0stoje samo dve m0gućnosti za BogoIjuba: ili je pr0menio identitet, iIi je okončao svoj živ0t. Ipak, Dušan se nada da će uspeti da sazna više 0 ženi po imenu MiIena, koja je m0žda još uvek živa, i njen0m sinu, koji bi m0gao biti BogoIjubov. 0n izražava nadu da će ova trag1čna priča jedn0g dana pronaći srećan ish0d, ili barem d0neti neko oIakšanje i odg0vore na pitanje k0je ga muči svih ovih godina.

Priča o BogoIjubu Raljiću ostaje m1sterija, aIi za Dušana i one k0ji su ga poznavali, žeIja da saznaju šta se dogodiIo i daIje živi. UIicama Pančeva je prošlo mnogo pr0mena, aIi sećanja na BogoIjuba i daIje su sveža, kao i nada da će se jedn0g dana saznati istina o njeg0vom nestanku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here