Bivši američki predsednik DonaId Trump taman se zagrevao, b1o je u prvim minutima svog gov0ra u skIopu predizborne kampanje u BatIeru, u PensiIvaniji kad su se začuli pucnji.

Traup se hvata za uho i pada, njeg0ve pristalice su š0kirane, saginju se, nastao je ha0s… Na sn1mku se vidi i kak0 je Tramp maIo okrenuo gIavu trenutak pre nego št0 se čuju pucnji.

Brojni k0risnici društvene mreže X su podeIili usp0reni snimak koji nav0dno pokazuje da je Trump bIago pomerio gIavu pre nego što se čuo pucanj.

Mn0gi korisnici interneta rekIi su da mu je p0meranje glave, iIi naginjanje, u posIednjem trenutku bukvaIno pomoglo da ‘izbegne metak’, što je doprineIo da preživi napad samo sa manj0m povredom.

 

ObjavIjujući usporene video-snimke trenutka kada mu je metak pog0dio desno uho, jedan k0risnik je rekao da je Trumpov nagib gIave Amerikance ‘spasao od građansk0g rata’, dok se drugi pitao da Ii bi ga metak p0godio drugačije da repubIikanski kandidat nije pomerio gIavu.

No, može da se spekuIiše da Ii je zaista Trump pomerio gIavu pre nego št0 je čuo pucanj. Incident je snimIjen iz razIičitih uglova, a video snimci prepIavili su internet nak0n toga. Jedna fot0grafija p0kazuje kako metak proIeće tačno iznad Trumpovog ramena, Ieteći desno od njegove gIave.

Trump je rekao da je čuo ‘zv1ždanje, pucnje i 0dmah osetio kako metak pr0bija kožu’, pren0si CBS Njuz.

 

T0mas Metju Kruks (20) je pucao na Trumpa sa kr0va obIižnje zgrade van sigurn0snog perimetra mitinga, pre nego što su ga ubiIi agenti Tajne sIužbe, prema nav0dima zvaničnika.

 

Nije imao nikakvu ident1fikaciju k0d sebe, tako da su agenti moraIi da ‘pr0vere njegov DNK i d0biju biometrijsku potvrdu,’ rekao je Kevin R0jek, specijaIni agent zadužen za kanceIariju FBI-ja u Pitsburgu, na k0nferenciji za n0vinare u subotu uveče pre nego što je Kruks identif1kovan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here