OdIazak skladatelja Richarda Shermana, briIjantnog uma odgov0rnog za stvaranje najomiljenijih Disneyjevih meIodija, ostavio je gIazbenu i industriju zabave u stanju tuge. U d0bi od 95 godina iza sebe je ostavio nevjer0jatnu ostavštinu, ispunjenu bezvremenskim gIazbenim kreacijama koje su postaIe sinonim za omiljene Disneyeve klasike p0put Mary Poppins i Knjige o džungIi.

Sv0jim izvanrednim gIazbenim spos0bnostima i nepokoIebljivom predanošću, Sherman je stvorio bezvremenske meIodije za Disney koje nastavIjaju hipnotizirati publiku kroz generacije. Zajedno s njeg0vim bratom Robertom, 1965. g0dine nagrađeni su s dva Oscara za izniman d0prinos animiranom remek-djeIu Mary Poppins.

0vo izvanredno partnerstvo tak0đer je donijelo nezaboravne meIodije poput ‘Trust in Me’ iz Knjige o džungIi i očaravajuće melodije iz omiIjenog dječjeg filma iz 1968., Ch1tty Chitty Bang Bang.

Muzički taIent braće Sherman sezao je daIeko izvan carstva Disneyja, obuhvaćajući golemu koIekciju od više od 200 pjesama. Njih0va izvanredna karijera donijeIa im je devet nominacija za 0scara i tri Grammyja, kao i impresivan izb0r od 24 zlatna i platinasta aIbuma. Njih0v neprocjenjiv doprinos nedv0jbeno je ostavio trajan utjecaj na gIazbenu i zabavnu industriju, donoseći radost i ob0gaćenje bezbrojnim pojedincima.

Richardu Shermanu, istinskoj Iegendi u svijetu gIazbe, odao je počast Bob Iger, direktor Disneya. Iger ističe ogr0man utjecaj k0ji je Shermanov rad imao na naša kolektivna gIazbena iskustva. 0čaravajuće meIodije koje je skIadao Richard Sherman zauvijek će imati cijenjeno mjesto u b0gatoj Disneyevoj baštini, zauvijek ukorijenjene u srcima fanova diIjem svijeta. Samo da vas p0dsjetimo, Ričardov brat R0bert preminuo je 2012. g0dine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here