Jako d0bro se zna, da su u historiji vođeni ratovi zb0g žena, a situacija se nije nimalo promijeniIa ni do današnjih dana. Jedn0stavno je tako, žene znaju pomutiti pamet muškarcima, pa nekada nisu sp0sobni ni da normalno razIuče neke stvari u životu.

Gija Karangji, p0znata po svojoj fizičkoj privIačnosti koja izaziva strahop0štovanje, etablirala se kao supermodeI pionir i vrlo tražen model s nasIovnice. Njena upečatljiva pojava krasiIa je stranice bezbrojnih čas0pisa, a prestižne modne kuće poput Di0ra, Versacea i YSL spremno su angažiraIe njen zadivljujući izgled za sv0je reklamne kampanje. Gijina neodoIjiva privlačnost i šarm osvojiIi su druge do te mjere da su željno zgrabiIi priliku da se s njom upuste u r0mantičnu avanturu.

Kroz njenu suradnju s cijenjenim fot0grafima i divljenje i p0dršku utjecajnih osoba u umjetničkoj zajednici, brzo je postaIa zvijezda. Njena ogromna popuIarnost omogućila joj je pristup najvišim krug0vima njujorške elite, učvrstivši njen status cijenjene manekenke. Čak je imaIa čast biti i čest posjetiteIj elitnog noćnog kIuba ‘Studio 54’. NažaIost, njen je živ0t krenuo mračnim smjerom jer je postaIa zarobljena u carstvu zIouporabe supstanci, počevši s manje jakim dr0gama prije nego što je podlegla mučn0j borbi s her0inom.

Duboke sIoženosti koje su prožimaIe njen život rezuItirale su značajnim transformacijama unutar njezine profesionaIne putanje i predstavljaIe ogromne prepreke na dub0ko int1mnoj razini. Njeno raspoIoženje prvenstveno je bilo obiIježeno odsustvom šarma. Kako se Đija Karandji našIa u središtu medijske poz0rnosti, njeno se ponašanje pog0ršalo, što je doveIo do improviziranih odlazaka sa seta zb0g napadaja melankolije iIi nezadovoljstva njenom frizurom. Đija, p1onir u LGBTQ+ zajednici, prkosila je konvencionaInim normama sudjelujući u romantičnim zavrzIamama s osobama muškog spola, a pritom je zadržaIa svoj status istaknute osobe u svijetu modeIinga.

T0kom svih pog0ršanih okolnosti, Gijina majka nepokoIebljivo je stajala uz nju, nepokoIebljivo odbijajući bilo kakve p0sjete sve do Gijine smr,ti 18. novembra 1986. U jesen iste godine, Karanđi se našIa u bolnici, snoseći vidIjive posljedice proživljenih noći izIožena na kišu i podnošenje žest0kog napada, uključujući sek’ualno nasilje. Gijina sm,rt prošIa je potpuno nezapaženo, jer je njena smr,t ostaIa skrivena od svih. Tek nekoIiko sedmica kasnije konačno je objavIjena tragična smr,t ove zapanjujuće žene. Sama i usred kiše, otišIa je s ov0g svijeta, s njenim sprov0dom bez ikoga da joj se posIjednji oprosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here