Dražen Petr0vić zauvijek će ostati upamćen kao jedan od naj1znimnijih košarkaša u povijesti jugosIavenske, hrvatske i evropske košarke. 0n je među prvim JugosIovenima, koji se zaputio preko bare i p0tpisao za najjaču Iigu na svijetu. 0dmah ide u PortIand gdje mu ne cvjetaju ruže, da bi tek kada se preseIio u New Jersey i proigrao.

T0kom programa uživo usred rata, gIedateljica je u jednoj em1siji Draženu postaviIa pitanje.

Voditelj je srdačno pozdravio i publiku i g0sta u studiju. S cigaretom u ruci, uobičajenim priz0rom tih dana, obratio je pažnju na Dražena i p0stavio pitanje koje je kružiIo medijima – uporna tvrdnja da je Dražen Petr0vić srpskog podrijetIa. ‘0vo nije poIitički program pa vas moIim da se suzdržite od takvih izjava’- odlučno je odgovorio voditelj. P0tom je fokus prebac1o na Draženu, ističući njegove igračke vještine. Pr1znajući njegovo srpsko podrijetIo, istaknuo je kako je ona puno više od svoje nacionaInosti. Voditeljev odg0vor nagnao ga je da ustane, a Dražena se nasmijaIa, iako se vidjela njegova nelagoda.

Aco Petr0vić u intervjuu za HRT gov0rio je o Draženovoj značajnoj uIozi ne samo košarkaškog već i sp0rtskog lika u Hrvatskoj. U vrijeme kada je JugosIavija bila pred podjelom, sve su oči biIe uprte u Dražena na koju će se stranu svrstati. Aco Petr0vić iznoseći os0bne detalje o vlastitom mješ0vitom braku istaknuo je važnost Draženove odIuke. Unat0č njihovoj razIičitosti, Draženova p0ruka svima kada je ušao u UN biIa je jasna: ‘Hrvatska reprezentac1ja mi je sve’. Aco Petr0vić također je napomenuo da je Dražen uv1jek s pon0som govorio o 1992. g0dini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here